En gledens takk.

Marit Ringvold og Britt Elin Hadland har i disse dager gått over i pensjonistenes rekker. Vi er så takknemlige for deres arbeidsinnsats ved LKG. Marit har jobbet her i 12 år og Britt Elin har jobbet her i 9 år. Skolen fyller snart 20 år. Disse er de første som blir pensjonert av kollegene. På siste personaltur (se bildet) ble de gjort stas på. Det er ikke vanskelig å takke disse damene. De har vært viktige på hver sine plasser – og vi har gledet oss over å ha dem i blant oss. De har hatt stor betydning for de barna de har jobbet med. Nå ønsker vi dem mange gode dager i pensjonisttilværelsen. Vi sender dem en gledens takk og ønske dem Guds rike velsignelse og god helse over dagene som ligger foran.

Himmel og hav – så fint!

I 4.klasse har elevene fått øve sin kunstneriske sans. Himmel og hav skulle males. Rekved – funnet i fjæra – er kroppene til fuglene som koser seg ved havet. Hodene er tovet av saueull. Her var det mye læring! Britt Elin Haddeland er en inspirerende lærer. Elevene er dyktige! Himmel og hav – så fint det ble!

Samhold i klassen

Femte klasse har jobbet veldig godt på skolen. Dermed har de «tjent seg» en tur hjem til læreren. Det er alltid gøy å være på tur med denne klassen. Det er god stemning og veldig godt samhold. Det er ikke noe tull – masse glede – slik bildene viser.

Innsektshotell i Lyngdal

Av: Ebbe Sørensen

Dette var gøy. 5. klasse får være Guds små hjelpere og legge til rette for innsekters ve og vel i naturen her i Lyngdal. De har lagd insektshotell. Frukttrær befruktes og naturen får hjelp til å formere seg. Det kan være godt å tenke på ved neste fruktpause. I tillegg fikk de lære både å sage og bruke drill. Det meste blir gøyere med litt verktøy. Oppgaven innebar både naturfag, miljø og fingerferdighet – for ikke å snakke om all gleden den ga rom for.

Mer plast enn fisk i havet

Kulturell skolesekk hadde et alvorlig tema. Dette engasjerte elevene ved LKG. Plasten, som fortsatt produseres i store mengder , er truende for livet i havet. Innen 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet. På kunstverkstedet «Verken fugl eller fisk – i et hav av plast» får elevene undersøke hvordan plast i naturen kan bekjempes. De leker at de er arkeologer som 1000 år senere finner plasten fra vår tid og prøver med lupe å finne ut hvor den kom ifra og hvilken reise den har hatt.

Verkstedet er utviklet av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen. Med plastsøppel fra alle verdenshav gjenskaper barn sårbare fugle- og fiskearter i fargerike plast bilder. Dette var gøy, interessant og trist på samme tid. Det skapte en bevissthet og et engasjement for naturen vår.

Gøy med russ

Endelig kom de. Russen hadde vært ventet i flere dager. Det ble kjempegøy. Det var godt og
varmt i været, så det gjorde ikke så mye å bli våt. Og det ble vi – alle – både russ, elever og
personalet. Noen tappet rektor på skulderen: “Er du rektor her?”. Da han bekreftet det
kvitterte russen med en bøtte vann. Godt han er så sporty. Besøkt gledet både store og små.

SEND E-POST

post@lkgskole.no