Søk barnet ditt inn på LKG!

Det nærmer seg hovedinntak (15. november) til skoleplass neste høst🎒
Vi ønsker varmt velkommen både nye 1. klassinger og i trinnene oppover til ungdomsskolen.
Les mer om skolen og hvordan du søker plass til barnet ditt 👇

Gøy å bruke sansene

Tirsdag 18.oktober hadde 1.klasse ved Lkg en flott tur til  Fjøset på KVS. På KVS møtte vi Thomas som viste oss rundt. Han guidet oss gjennom fjøset med kuene, vi var inne til hestene som ble klipt, og så på sauer og høns. Inne hos kuene var det kalver som bare var noen dager og uker gamle. Den eldste kua var 6 år, akkurat som guttene i 1.klasse. Her fikk de både klappe dem og gi dem mat. Vi har hatt fokus på temaet «sansene våres», og her fikk vi virkelig brukt de fleste sansene, var bare smakssansen som ikke ble tatt i bruk. Luktesansen brukte vi både inne i fjøset og ute, hørselen med ulike lyder fra fjøset og dyrene, og følesansen i nærkontakt med dyrene. Og ikke minst brukte vi øynene våre godt. Det var midt i blinken  å kunne se og oppleve fjøset og dyrene på nært hold.  Vi  avsluttet besøket på KVS med å få sitte i traktorene, både «den lille røde traktor» og «den store grønne». TUSEN TAKK TIL KVS FOR AT VI KUNNE KOMME PÅ BESØK. På veien hjem måtte vi innom lekeplassen på campingen. Der fikk elevene boltre seg i lekeapparatene. Dette ble en KJEMPEFIN TUR FOR STORE OG SMÅ.

En gledens takk.

Marit Ringvold og Britt Elin Hadland har i disse dager gått over i pensjonistenes rekker. Vi er så takknemlige for deres arbeidsinnsats ved LKG. Marit har jobbet her i 12 år og Britt Elin har jobbet her i 9 år. Skolen fyller snart 20 år. Disse er de første som blir pensjonert av kollegene. På siste personaltur (se bildet) ble de gjort stas på. Det er ikke vanskelig å takke disse damene. De har vært viktige på hver sine plasser – og vi har gledet oss over å ha dem i blant oss. De har hatt stor betydning for de barna de har jobbet med. Nå ønsker vi dem mange gode dager i pensjonisttilværelsen. Vi sender dem en gledens takk og ønske dem Guds rike velsignelse og god helse over dagene som ligger foran.

Himmel og hav – så fint!

I 4.klasse har elevene fått øve sin kunstneriske sans. Himmel og hav skulle males. Rekved – funnet i fjæra – er kroppene til fuglene som koser seg ved havet. Hodene er tovet av saueull. Her var det mye læring! Britt Elin Haddeland er en inspirerende lærer. Elevene er dyktige! Himmel og hav – så fint det ble!

Samhold i klassen

Femte klasse har jobbet veldig godt på skolen. Dermed har de «tjent seg» en tur hjem til læreren. Det er alltid gøy å være på tur med denne klassen. Det er god stemning og veldig godt samhold. Det er ikke noe tull – masse glede – slik bildene viser.

Innsektshotell i Lyngdal

Av: Ebbe Sørensen

Dette var gøy. 5. klasse får være Guds små hjelpere og legge til rette for innsekters ve og vel i naturen her i Lyngdal. De har lagd insektshotell. Frukttrær befruktes og naturen får hjelp til å formere seg. Det kan være godt å tenke på ved neste fruktpause. I tillegg fikk de lære både å sage og bruke drill. Det meste blir gøyere med litt verktøy. Oppgaven innebar både naturfag, miljø og fingerferdighet – for ikke å snakke om all gleden den ga rom for.

SEND E-POST

post@lkgskole.no