Arbeidslivsfag, fruktpressing

 

Arbeidslivsfag, fruktpressing

I arbeidslivsfag på ungdomstrinnet driver elevene med mye forskjellig. Tidligere denne måneden har de plukket inn frukt i hagene hos velvillige lyngdøler som de har laget jus av og delt med hageeierne. Her er noen glimt fra det:

Besøk til Sjølingstad

Åttende og niende trinn fikk mandag denne uken besøke museumsfabrikken på Sjølingstad. Det ble en spennende tur der vi lærte om produksjon av stoff og tråd, om vannkraft og hvordan dampmaskiner og vannhjul fungerer. Takk for en fin tur.

Epler og pærer henger på trærne

Første og andre klasse koste seg på tur torsdag i uke 35. Rett ved Kiwi er det en frukthage med bugnende frukttrær. Frukt ble studert – delt opp og sett på. Noen hadde hatt besøk av makk – det var spennende. Så lekte vi «epler og pærer henger på træne…» Elevene fikk plukke frukt – rett fra trærne-  epler og pærer og litt plommer. Det var veldig stas for elevene å få med hjem fruktpose. På fredag lagde 1.klasse eplemuffins. Det var veldig stas! De ble kjempegode! Dette ble kroppsøving og naturfag under ett. Ingenting er så gøy som klasserom under åpen himmel.

Første skoledag for vår nye maskot

På torsdag var det også første skoledag for vår nye maskot. Har enda ikke fått noe navn, men det vil bli en konkurranse blant elevene om å finne et passende navn.

Nytt skoleår

På torsdag var det første skoledag. Det var mange spente elever og lærere. For de ny førsteklassingene var det en spennende dag. Alle første klassingene ble ropt opp og fulgt til klasserommet av kontaktlærer Heidi og noen hadde også med seg mamma/pappa.

SFO tilbud i høst- og vinterferie

Fra høsten 2023 tilbyr vi SFO tilbud i høst- og vinterferie, hver dag fra 09.00 til 15.00.

Det er fortstatt mulig å søke. Søknadsfrist er 31/8-23.

Gå til søknad HER!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X