Sterkt vitnesbyrd rørte elevene

 

Sterkt vitnesbyrd rørte elevene

  • Av Lyngdal Kristne Grunnskole
  • Publisert onsdag, 31. okt, 2018

Det er gripende å høre mennesker fortelle om seg selv som en ungdom i full utforbakke.

Øyvind Heggernes er i dag 38 år. Men livet har vært tøft. Han begynte å drikke som 14, åring og fortsatte med røyking og hasj. Som 16-åring var det amfetamin og tabletter av forskjellig slag. Allerede som 17 år eksperimenterte han med sprøyter og som 18 åring var han heroinavhengig. Han feiret 18 års dagen på glattcelle. Torpedovirksomhet førte til vold som igjen førte til fengselsstraff – har sittet inne godt og vel 5 år.

 

Dette vitnesbyrdet ble fortalt til elevene på ungdomsskolen. Skal si de hørte etter! Men Øyvinds mamma var irriterende positiv. Hun ba for Øyvind – og uansett hvor ille levet så ut, holdt hun fast på at livet ville ordne seg for ham. Gud har en plan – mente hun. Øyvind hadde lite tro på det. Han bodde gatelangs for ikke å bli innhentet av politi eller andre som hadde noe på ham. Livet gikk feil vei. I begynnelsen følte han seg blant de kule. Det kule ble plutselig veldig kjipt. 2-3000 kroner i heroin var dagsbehovet. Han var full av angst og hodet holdt på å bli ødelagt av rusen.

 

I en alder av 30 år kom han ut av fengsel etter en soning. Mor sto klar. Hun ville ha han på et kristent rehabiliteringssenter. Han tok med seg heroin for et par dager. Det fikk holde for han ville ikke være der lengre. Dette gjorde han bare for mor. På senteret ble han møtt av en mann – en vanlig kristen. Han la handa på ham og ba. Så sa han nøkternt: «Dette vil gå bra!» I samme øyeblikk – sekund skjedde det et mirakel. Den rusede Øyvind ble edru. Angsten slapp taket og han kjente seg FRI. Han møtte Gud som en god far. Fra dette øyeblikk begynte ting å falle på plass.

 

Øyvind møter elevflokken med stor respekt og ydmykhet. Han har dessuten fått noen kunnskapsord til elvene. De handlet både om fysisk og psykisk helse. Flere ga respons.

 

Det var gripende å høre denne mannen fortelle så troverdig om livet sitt. Han har tro på Guds kraft og at det er hjelp i bønn! Det ble en flott samling når elevene i dag hadde besøk fra Nord Hordland bibelsenter. De hadde også med seg tre brødre som hadde flyktet fra Irak. De yngre klassene fikk høre deres vitnesbyrd. I det hele tatt var det et svært så innholdsrikt besøk. Slike kan man godt ha flere av!

 

Ebbe Sørensen


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X