Spennende skoledag på 8. trinn

 

Spennende skoledag på 8. trinn

  • Av Per Christian Paus
  • Publisert fredag, 16. feb, 2024

8. trinn var så heldige å få innvilget søknaden til reise og besøk på Stortinget i februar. Osloturen ble kombinert med en tur til Munch-muséet, og for å rekke det hele reiste vi med fly – alt i løpet av en enkelt skoledag. Stortinget dekket størstedelen av reisen og elevene samlet inn resterende beløp ved hjelp av panteinnsamling et par uker i januar.

Elevene var ivrige etter å undersøke Munchsamlingen og viste stor begeistring over kunsten. Oppe i 13. etasje kunne vi nyte utsikten over storbyen, og vi spiste lunsj før vi vendte kursen mot Stortinget. På Stortinget måtte vi gjennom nok en sikkerhetskontroll før vi ble møtt av vår dyktige guide Lasse som loset oss gjennom selve Stortingsbygningen og læringsspillet. Elevene fikk prøve seg som politikere og måtte prioritere satsingsområder og hva de ønsket å bruke penger på. Vi fikk en dypere forståelse av hvorfor politikk er viktig og hvordan det angår oss alle. Turen gav oss også en mulighet til å besøke snublesteiner og trekke paralleller til Polen-turen vi skal på til høsten.

Dagen ble avrundet med pizza på Peppes før vi vendte nesen mot Gardermoen igjen. Lærerne takker for en aldeles flott og lærerik tur sammen!


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X