Minneord: May Britt Omland (1967–2022)

 

Minneord: May Britt Omland (1967–2022)

  • Av Lyngdal Kristne Grunnskole
  • Publisert onsdag, 19. jan, 2022

Det var med stor sorg vi fikk beskjeden om at vår kjære kollega May Britt er gått bort, 9. januar 2022, etter akutt sykdom. Dødsfallet berører mange i et lite lokalsamfunn, og det berører oss som var så heldige å få jobbe sammen med henne.

May Britt brukte ofte bare ett gir – bånn pinne – og det var til uvurderlig hjelp for det glødende engasjementet hun viste overfor barn i Lyngdal, gjennom hele voksenlivet.

 

May Britt var kontaktlærer i 2. klasse. Alltid blid, alltid full av liv. Selv om hun hadde sin første skoledag på LKG i august i fjor, rakk hun å sette dype, gode spor, både hos kolleger, barn og foreldre. May Britt hadde en egen evne til å se den enkelte. Hun var snar med å dele en sjokolade, en oppmuntring, et ord. Hun så dem rundt seg, hun var oppmerksom, hun var raus. 

Den triste beskjeden om May Britts bortgang ble formidlet til elevenes foreldrene samme kveld. De hadde blitt så glad i henne, var gjengangeren fra foreldrene. De var takknemlige for at hun hadde vært lærer for barnet deres. Elevene har utvilsomt mistet en kjær kontaktlærer: Hun med den positive utstrålingen, hun med dyrene. De minste elevene ble alle invitert hjem til Rom Gård i høst, og jammen var de ikke så heldige at May Britt salet opp Pedro, ett av tre esler på gården.

Hun gikk runde på runde med eselet for at alle barna som ville, skulle få prøve. Det er fint å se tilbake på bildene av de mange kry elevene på eselryggen, anført av May Britt.

May Britt har satt sine spor hos store og små, ikke bare på LKG. Hun var en bauta i barneforeningen på Å bedehus, der hun malte en himmel over livet til barna. Sammen med ektemannen Hans-Petter var hun en pionér med oppstarten og driften av Rom Gårdsbarnehage. De vektla gårdslivet, naturen og hjemmekoselig atmosfære, med stor suksess. Barn og May Britt hørte sammen, som tavle og kritt. Hun hadde en brann for å gi de unge en god start på livet, og akkurat nå sitter det mange barn, unge voksne og foreldre som er takknemlige for det hun fikk bety for dem og for barna deres. 

Våre tanker og bønner går til Hans-Petter og deres fire barn. Selv om tiden ble knapp, er vi takknemlig for skolehalvåret vi fikk sammen på LKG sammen med May Britt, og vi vil savne henne dypt. 

 

Vi lyser fred over May Britts gode minne. 

 

På vegne av kolleger, medarbeidere og gode venner ved Lyngdal Kristne Grunnskole


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X