Gripende og viktig

 

Gripende og viktig

  • Av Per Christian Paus
  • Publisert mandag, 02. nov, 2020

Vi hadde besøk av kulturell skolesekk  ved Anne Silje Bø og Sunniva Sundby.

De er regissører og reiser rundt til landet skoler med en svært så aktuell dokumentar. Nå var LKG så heldige å få dette besøket.  Først testet de ut elevenes filmkunnskaper og var imponert over disse.

Damene fortalte om sitt prosjekt fra en skole i Oslo med stor overvekt av barn med innvandrerbakgrunn. Skolen hadde fått mye dårlig omtale og de ville sjekke ut hva som egentlig rørte seg ved skolen. Etter  ha fulgt skolen i ett års tid, satt de igjen med en gripende og viktig dokumentar. Den var tankevekkende. 

Filmen dreide seg hovedsakelig om 3 av jentene i 7. klasse. Det var så ekte fortalt at  historiene krøp under huden på oss.Temaene var gjenkjennelige: Utenforskap, ensomhet, forventningspress og styrke til å være tro mot seg selv. Temaene kunne gjerne følges opp av debatt. 3 av 5 episoder  av «Sjuende på ekte» ble vist til elevene. De 2 siste episodene kan lastes ned på NRK. De vil sikkert bli vist i klassene. Dette er god bruk av tid der ekte liv blir delt og aktuelle problemstillinger blir satt på dagsordenen. 

Link til serien på NRK finner du HER!


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X