En reise til gamle dager

 

En reise til gamle dager

  • Av Per Christian Paus
  • Publisert fredag, 01. des, 2023

Første og andre klasse var på besøk på det gamle skolehuset på Biktjørn i midten av november. Der var de så heldige å treffe Albert Dåland (90år)  som har vært elev på nettopp denne skolen i begynnelsen av 1940 årene. Elevene var kjempeheldige som fikk møte Albert. Tenk å treffe en som fortsatt kunne fortelle om hvordan det var å gå på skole i gamle dager på en personlig, engasjert og levende måte – dette var selvopplevd.

Albert Dåland husker godt sine dager på denne skolen. Han kunne fortelle om at de hadde fagene religion – det vil si: kristendom, norsk og matte. Elevene var på skolen i 2 uker og så hadde de 2 uker fri. For den samme læreren måtte gå til en annen skole og undervise der. De kom på skolen på ski på vinteren. I friminuttene sparket de en ball som de måtte lage selv. Den som ikke hørte etter, ble plassert på gangen. Elevene var stort sett snille.

De hadde ikke lys men brukte parafinlamper – de hadde ikke penn men brukte blekk.  Elevene fikk se skolens utedo og fikk høre at der ble rumpa kald, når man skulle på do.

Elevene satt som tente lys. De fulgte godt med og var velsig engasjerte. De stilte spørsmål. Elevene lurte på hva slags I-pad Albert hadde. Han dro fram en stor kuleramme og sa: Denne hadde vi mye gøy med.

Elevene fikk vite hvordan det var i gamle dager og fikk en bredere forståelse av takknemlighet. Det var temaet rund bålet der de spiste pølser og koste seg.

 


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X