5 tips til foreldre før skolestart 

 

5 tips til foreldre før skolestart 

  • Av Lyngdal Kristne Grunnskole
  • Publisert mandag, 16. aug, 2021

Nå nærmer det seg skolestart.

Torsdag 19. august blir en merkedag i enkelte hjem når skolegården igjen fylles av nye 1. klassinger og ikke minst, spente foreldre og foresatte.

Vi har samlet fem smarte tips til foreldre i forkant: 

1. Snakk positivt om skolen

Er foreldre positivt innstilt til skolen, smitter det over på barna. Snakk positivt om både skolen, lærerne og medelevene når dere er hjemme med barna, både i forkant og gjennom skoleåret. 

2. Gjør siste forberedelser kvelden før

Barna legger seg med en spenning, og kanskje våkner de med sommerfugler i magen. Det kan være lurt å forberede alt dagen i forveien, som å legge frem klær og ransel, sånn at barnet ditt slipper å ta valg akkurat den morgenen.

3. Gi rom for alle følelser

Dersom barnet gleder seg til første skoledag, fantastisk. Gruer det seg, er det ikke noe du bør bagatellisere. Gi dem plass til å forklare hva det gruer seg til. På den måten kan du som forelder støtte dem. 

4. Samarbeid mellom foreldre og skole

Lurer du på noe eller er misfornøyd med noe, ta det opp med oss på skolen med en gang. Da kan vi sammen se på løsninger. Husk at det er lav terskel for å ta kontakt med læreren.

5. Unn dere en feiring etter første skoledag


Første skoledag er virkelig en merkedag i familien. Kanskje er dette dagen for å mekke barnets favorittmiddag eller slå til med en is etter skoletid. 

barn i klasserom som smiler

Klart for skolestart. Skolen har et pedagogisk personale som hver dag går på jobb for å gi elevene en solid ballast for resten av livet.

En del av en større gruppe

På skolen er barnet en del av en større gruppe som læreren har ansvar for. På skolen kan ikke hvert barn få den samme oppmerksomheten som i eksempelvis barnehagen. 

Se oversikt over skoleruta 2021/2022

May Britt Drugli, professor i pedagogikk ved NTNU med lærer-elev-relasjon i barnehage og skole som spesialfelt, kommer med følgende tips via NRK

– Det er viktig at foreldre husker på at på skolen er barnet en del av en stor gruppe elever som læreren har ansvar for. Det betyr at hvert barn ikke nødvendigvis kan få akkurat den oppmerksomheten som hver forelder tenker at eget barn trenger. Gode samtaler mellom foreldre og lærer vil bidra til å avklare forventninger og oppklare eventuelle problemer. 

Vi gleder oss til å bli med på den store dagen og skape gode, trygge rammer for læring sammen med barnet ditt. 

Mer nyttig informasjon for foreldre og foresatte med elever på LKG


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!IKKE NØL MED Å TA KONTAKT

Rektor og lærere svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.


SEND E-POST

post@lkgskole.no

RING OSS

38 34 70 00

BESØK OSS

Åvitslandsveien 1 4580 Lyngdal

POSTADRESSE

Postboks 279 4576 Lyngdal

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Romerne 8, 28

X